El CH Olot guanya la final de la Nacional Catalana masculina al CP Congrés i puja per primera vegada a l’OK Lliga Plata

27 juny. 2021 | NCAT Masculí

El conjunt garrotxí ha superat per 5-3 al barceloní en el tercer partit de desempat del play-off final, al que s’havia arribat amb una victòria per a cada equip

El CH Olot ha obtingut aquest diumenge l’èxit més important de la seva història al guanyar per 5-3 al CP Congrés-La Sagrera Es Mou en el tercer i definitiu partit de la final del play-off de la Nacional Catalana masculina, victòria que li ha donat el títol i l’ascens a l’OK Lliga Plata.

Després de perdre diumenge passat el primer partit a casa per 0-1 i guanyar aquest dissabte el segon a la pista de l’equip barceloní per 1-2, l’Olot no ha fallat davant de la seva afició i s’ha imposat en el tercer i definitiu gràcies a una ratxa de tres gols en tres minuts a la primera part que li han donat el coixí per aguantar la reacció del Congrés, que ha arribat a la segona part però no ha estat suficient.

Després d’un primer avís del Congrés quan Marc Aubets ha enviat la bola al pal al minut 4, l’Olot ha marcat tres gols consecutius entre el 6 al 8, el primer per mitjà d’Aniol Mangas, que ha caçat una bola dividida, l’ha elevat a l’entrar a l’àrea i l’ha picat a baix per batre a Àlex Mañé, el segon només 36 segons després quan Nil Rodríguez ha engaltat una passada interior de Marc Prat i el tercer del mateix ‘Pratto’ un minut i 37 segons després al plantar-se sol davant del porter de l’equip sagrerenc.

Els tres gols han estat un cop dur pel Congrés, que tot i així s’ha mantingut dempeus, no ha abaixat els braços i a 2’42” pel descans ha fet un segon pal per mitjà de Martí Ferrer que podia haver significat el 3-1.

El 3-1 ha arribat al minut 8 de la segona part per mitjà del mateix Ferrer, que ha aprofitat un rebuig de Guillem Raurell per escurçar distàncies en el marcador i ha tornat a posar al Congrés dins del partit. Però només havien passat 24 segons quan una paret entre els germans Mangas ha servit perquè Aniol, el jugador amb experiència a l’OK Lliga que aquesta temporada havia tornat a l’Olot per intentar pujar-lo a categoria estatal, ha significat el 4-1.

Malgrat això, el Congrés encara ha seguit lluitant i un potent tir de pala del júnior Iñaki Cabezas amb 14’33” per jugar ha significat el 4-2. Quedava temps per tot i així ha estat, perquè a 8’45” Ferran Sacrest ha forçat un penal comès per Albert Aubets al colpejar el seu estic dins de l’àrea i Joan Mangas ha batut a David Salelles, el porter suplent que ha entrat a la pista per intentar aturar-lo, com ja havia fet diverses vegades aquesta temporada.

El 5-2 acostava a l’Olot al títol i a l’ascens, però encara ha hagut de suar-lo perquè, amb els dos equips amb 9 faltes des del minut 43, Albert Aubets ha fet el 5-3 amb una arrossegada de cullera a 2’35” per acabar i li ha posat emoció al tram final, tot i que el marcador ja no s’ha mogut malgrat que Marc Aubets ha tingut el 5-4 al seu estic quan a 53 segons ha enviat la bola al pal, en un altre tir de cullera, i encara Guillem Raurell ha salvat una altra ocasió d’Àlex Martínez a 40 segons del final.

Al final, però, s’ha mantingut el 5-3 i l’equip dirigit per Miki Ràfols i Adrià Piera ha assolit el títol i l’ascens a una categoria estatal per primera vegada a la seva història.